Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και το ροδίζουμε πολύ καλά απ’ όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο. Σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.
Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε σε γάστρα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, τα πράσα και τα καρότα κομμένα ροδέλες.
Τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και τα βάζουμε μαζί με τα ζουμιά τους στη γάστρα. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και περίπου μιάμιση ώρα. Είκοσι λεπτά πριν ελέγχουμε το φαγητό και αν χρειάζεται το ξεσκεπάζουμε για να πάρει ρόδινο χρώμα.
Υλικά
1.200 γραμμ. χοιρινή σπάλα
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια
2 πράσα
4 καρότα
1 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 κουταλάκι κόλιανδρο
αλάτι, πιπέρι