Αρχική Lifestyle Αποκαλυπτικός ο δήμαρχος Αντιπάρου για το φετινό καλοκαίρι στο νησί

Αποκαλυπτικός ο δήμαρχος Αντιπάρου για το φετινό καλοκαίρι στο νησί

14

Ο δήμαρχος Αντιπάρου, Αναστάσιος Φαρούπος, φιλοξενήθηκε σήμερα, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο parosvoice και στην εκπομπή «Πρωινή Φωνή», με τους Νίκο Ραγκούση Λαουτάρη και Δημήτρη Τσερεντζούλια.

Ο κ. Φαρούπος ήταν αισιόδοξος για τη φετινή τουριστική κίνηση στο νησί, ενώ αποκάλυψε και τις κινήσεις που γίνονται στο λιμάνι της Αντιπάρου.

Όπως είπε για την τουριστική κίνηση: «Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι θετικά και περιμένουμε πολύ κόσμο φέτος. Όσο περισσότερος κόσμος, τόσο περισσότερες δυσκολίες και για να αντιμετωπιστούν χρειάζεται καλύτερος σχεδιασμός.

Πρώτο μέλημα είναι η ύδρευση αφού λόγω της λειψυδρίας η στάθμη των γεωτρήσεων έχει κατέβει πάρα πολύ. Περιμένουμε μία νέα πλωτή αφαλάτωση έως το τέλος του Ιουνίου, που θα μπει στον Αϊ Γιώργη. Το άλλο θέμα είναι με τα σκουπίδια. Αυτό προσπαθούμε να το συμμαζέψουμε. Βέβαια εδώ, πρέπει να πούμε ότι είναι και θέμα Παιδείας, γιατί ό,τι και να κάνει ο δήμος… Είναι ένας φαύλος κύκλος. Πρέπει να αναλάβει και ο πολίτης ένα μερίδιο ευθύνης».

Επίσης, ο κ. Φαρούπος απέδωσε εύσημα για τον τομέα της ανακύκλωσης, κάτι που δεν υπήρχε στην Αντίπαρο ούτε καν σαν όρος. Πλέον, στην Αντίπαρο, όπως είπε ο κ. δήμαρχος «βλέπουμε τα αποτελέσματα γιατί μειώνεται κατά πολύ ο όγκος των απορριμμάτων».

Επίσης, ο δήμαρχος Αντιπάρου μίλησε για τα έργα στο λιμάνι που θα γίνει μία μικρή μαρίνα στο σημείο του λιμενοβραχίονα με τις πέτρες. Θα είναι 25 μέτρα πλάτος και 125 μέτρα μήκος. Το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης του έργου είναι το 2025 αλλά φέτος με τα μπλόκια θα μπορούν να δένουν σκάφη. Σημείωσε ακόμα ότι το έργο θα σταματήσει φέτος το καλοκαίρι, γιατί δημιουργεί θέματα ναυσιπλοΐας κ.α. αλλά οι εργασίες από στεριάς θα συνεχιστούν. Οι εργασίες στη θάλασσα θα ξεκινήσουν εκ νέου από τον Οκτώβριο.

Για τη στελέχωση του δήμου ο κ. Φαρούπος υποστήριξε ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού, ενώ οι υπάλληλοι που ήρθαν άλλοι πήραν απόσπαση ενώ δύο γυναίκες είναι σε εγκυμοσύνη και όπως είπε χιουμοριστικά: «είμαστε σε λίγο χειρότερη θέση από το 2014 που ξεκινήσαμε! Και μη χειρότερα δηλαδή!».

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου με όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας, αφού δεν υπήρξε δεύτερος συνδυασμός στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ο κ. Αναστάσιος Φαρούπος είπε ότι είναι πολύ πιο δύσκολα τώρα, γιατί πολλές φορές η αντιπολίτευση σε βοηθάει σε κάποια θέματα!

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions