Αρχική food Ξέρεις να ξεχωρίζεις για πιο φαγητό είναι το κάθε νούμερο στα μακαρόνια;

Ξέρεις να ξεχωρίζεις για πιο φαγητό είναι το κάθε νούμερο στα μακαρόνια;

5

Στην Ελλάδα, τα κλασικά μακαρόνια φτιάχνονται από σκληρό σιτάρι, ενώ σε άλλες χώρες για την παραγωγή τους, χρησιμοποιούνται και άλλα είδη αλευριού.

Τα μακαρόνια χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες:

Τα τρυπητά μακαρόνια: Spaghetti Espressi, Νο 2, Νο 3, Νο 5

Τα συμπαγή μακαρόνια: Σπαγγέτι Νο 6, Νο 7, Σπαγγετίνι Νο 10, Έξτρα Σπαγγετίνι Νο 12, Ριγκάτι Νο 20, Ταλιατέλες, Λιγκουΐνι, Τερνέτε, Βερμιτσέλι κ.α.

Μακαρόνια Νο 2 για παστίτσιο: Τα πιο χοντρά μακαρόνια, με τρύπα στο εσωτερικό τους. Τα χρησιμοποιούμε κατά κύριο λόγο για να φτιάξουμε το κλασικό κι αγαπημένο παστίτσιο και εναλλακτικά, μπορούμε να τα βάλουμε σε σουφλέ ή ογκρατέν, αν μας αρέσει το πολύ χοντρό μακαρόνι.

Μακαρόνια Νο 3: Λεπτότερα από τα προηγούμενα, αποτελούν την εναλλακτική λύση για το παστίτσιο, αν δε θέλουμε να το κάνουμε με μακαρόνια Νο 2. Ιδανικά για να φτιάξουμε κοκκινιστό με μικρά κομμάτια μοσχαριού, αλλά και για  σουφλέ ή ογκρατέν ή μακαρονόπιτες.

Μακαρόνια Νο 5: Λεπτότερα από τα δύο προηγούμενα, αποτελούν το απαραίτητο υλικό, για να φτιάξουμε με τον παραδοσιακό τρόπο κόκκορα μακαρονάδα, αλλά και μακαρονόπιτες ή σουφλέ και ογκρατέν.

Μακαρόνια Νο 6 (σπαγγέτι): Το όνομά τους προέρχεται από τον πληθυντικό της ιταλικής λέξης spaghetto που σημαίνει λεπτός σπάγκος. Αυτά είναι τα μακαρόνια που χρησιμοποιούσαν παλιότερα οι περισσότερες νοικοκυρές, σχεδόν για όλες τις μακαρονάδες, εκτός από το παστίτσιο, ειδικά για μακαρόνια με κιμά.

Μακαρόνια Νο 7 – σπαγγέτι: Αυτό το μακαρόνι, είναι ότι πρέπει για τις περισσότερες μακαρονάδες, όταν το Νο 6 μας φαίνεται χοντρό και δεν θέλουμε να βάλουμε Νο 10, ιδανικό για μακαρονόπιτα με μπεσαμέλ.

Μακαρόνια Νο 10 – σπαγγετίνη: Το κατάλληλο μέγεθος για μακαρονάδα φούρνου, αλλά και για μακαρονάδα παρμεζάνα, καθώς επίσης και για Ναπολιτάνες.

Μακαρόνια Νο 12 – έξτρα σπαγγετίνη: Το επιλέγουμε όταν θέλουμε μια πιο «ελαφριά» μακαρονάδα, που να γίνεται σε χρόνο ρεκόρ.

Μακαρόνια Νο 22 – ριγκάτι: Το πολύ ξεχωριστό μακαρόνι με ρίγες, που «κρατάει» περισσότερη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό, για ακόμη πιο πλούσια γεύση.

Λιγκουΐνι – Λαζάνια: Μακρόστενα και ελαφρώς πιο πλατιά από τα μακαρόνια, είναι ιδανικά για συνταγές με θαλασσινά ή και με κρέμα γάλακτος, αλλά και με σάλτσα πέστο, λιαστές ή ψητές ντομάτες, καθώς και με ψητά ντοματίνια και μυρωδικά.

Σπαγγέτι τρικολόρε: Είναι τρίχρωμα μακαρόνια που περιέχουν σπανάκι και ντομάτα Η καλύτερη επιλογή, όταν θέλουμε πιάτα με έντονο χρώμα. Ιδανικά για να φτιάξουμε σπαγγέτι με σκόρδο και λάδι (άλιο όλιο).

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions