Αρχική Κυκλάδες Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας

5

Στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) και την Έκθεση Καινοτομίας «Innovation Expo» που πραγματοποιήθηκαν στη Γένοβα από τις 11 ως τις 14 Μαρτίου 2024 συμμετείχε το Επιμελητήριο Κυκλάδων και ο πρόεδρος, Γιάννης Ρούσσος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γένοβα ο κ. Γιάννης Ρούσσος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την εκπρόσωπο του Προέδρου της CLIA Global (και ανώτερο στέλεχος του Royal Caribbean Group) Ms. YvonneTeske, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της CLIAγια Λιμάνια και Προορισμούς(και ανώτερο στέλεχος της MSC Cruises) Ms. Elisabettade Nardo, τη Γενική Διευθύντρια της CLIA Europe Ms. Marie-CarolineLaurent,τον Αντιπρόεδρο της CLIA, αρμόδιο για Λιμάνια, Προορισμούς & Φορολόγηση κ. Νίκο Μερτζανίδη, και την Χωρική Διευθύντρια της CLIA Ανατολικής Μεσογείου, Μαρία Δεληγιάννη, ενώ συναντήθηκε και με τον πρώην πρόεδρο της CLIA Global και νυν εκτελεστικό πρόεδρο της CLIA EUROPE. Pierfrancesco, Vago. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με την πολύτιμη υποστήριξη του ειδικού συνεργάτη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, εμπειρογνώμονα και σύμβουλου ανάπτυξης διεθνούς κρουαζιέρας κ. Χρήστου Νικολαΐδη.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες, ενώ χάρη στη μακρόχρονη καλή συνεργασία των δύο φορέων η CLIA ζήτησε τη συμβολή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ως θεσμικού φορέα, για τον καλύτερο προγραμματισμό και το μέλλον της κρουαζιέρας στα νησιά των Κυκλάδων.

Επιπλέον, τα στελέχη της CLIA έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στον τομέα της γαστρονομίας μέσω του δικτύου Aegean Cuisine και συζητήθηκε η προοπτική ένταξης του δικτύου στην κρουαζιέρα.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος τόνισε την ανάγκη η ποιοτική κρουαζιέρα να αναπτυχθεί σε όλες τις Κυκλάδες με όρους βιωσιμότητας και με σεβασμό στο περιβάλλον, ενώ ανανεώθηκε το ραντεβού με τα στελέχη της CLIA για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions