Αρχική Business Το «Barbarossa» σαλπάρισε και στην Αθήνα

Το «Barbarossa» σαλπάρισε και στην Αθήνα

231

Το διάσημο εστιατόριο της Πάρου «Barbarossa» στο λιμανάκι της Νάουσας έχει γράψει τη δική του ιστορία στο νησί.

Το κατάστημα πλέον θα προσφέρει τα περίφημα εδέσματά του και στη Γλυφάδα μέσα από το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα «91 Athens Riviera», ένα concept lifestyle private members club και glamping στην Ελλάδα, με 28 πολυτελείς «καμπάνες». Μαζί με τις «καμπάνες» που έχουν πρόσβαση στην παραλία, οι ανέσεις ολοκληρώνονται με γήπεδα τένις, γυμναστήριο και σπα.

Το «Barbarossa» αναλαμβάνει να μυήσει τους πελάτες του συγκροτήματος με εξαιρετικές θαλασσινές γεύσεις, που αποτελούν τη βάση της κουζίνας του παριανού εστιατορίου. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τι διάσημο παριανό εστιατόριο έχει φιλοξενήσει στην Πάρο από αστέρες του Χόλιγουντ, έως μεγάλους οικονομικούς παράγοντες της χώρας μας.

Στην κουζίνα του καταστήματος στη Γλυφάδα, θα είναι ο σεφ Δημήτρης Νίκολης, που θα δημιουργεί πιάτα της κυκλαδίτικης κουζίνας, με φρέσκα ψάρια και προϊόντα από Παριανούς προμηθευτές. Ακόμα, στο μενού φιγουράρουν κλασικά πιάτα του «Barbarossa», όπως η νησιώτικη σαλάτα με ντοματίνια, ξυνομυζήθρα και καπαρόφυλλα, οι πικάντικες καραβίδες με vongole και φέτα, το χταπόδι με μέλι, αλλά και το καρπάτσιο συναγρίδας με πέστο γαύρου, ξύδι καλαμάντσι και πέρλες αντζούγιας ή το ταρτάρ καβουριού. Επίσης, υπάρχει η «ψαριέρα» με αστακούς, κωλοχτύπες, γαρίδες και αιγαιοπελαγίτικα ψάρια και όστρακα.

Τέλος, στο μενού υπάρχει πλούσια λίστα κρασιών, με ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, ειδική κατηγορία με ασύρτικα Σαντορίνης, λίστα σαμπάνιας και γαστρονομικά κοκτέιλ που ταιριάζουν με τις ιωδούχες γεύσεις των πιάτων.

bluestarferries