Αρχική Things to do Τι πραγματικά συνέβηκε στο περιστατικό με αγνοούμενο αλιέα στην Αντίπαρο

Τι πραγματικά συνέβηκε στο περιστατικό με αγνοούμενο αλιέα στην Αντίπαρο

9

Αναστάτωση επικράτησε χθες μετά από δημοσίευμα περί ακυβέρνητου αλιευτικού σκάφους ανοιχτά της Αντιπάρου, κάτι που ουδέποτε συνέβη…

Η αλήθεια είναι ότι χθες το απόγευμα ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Πάρου, Σύρου, Νάξου, Σίφνου, Σέριφου και Κύθνου, για περιστατικό ενός αγνοούμενου 80χρονου ημεδαπού αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Σπυρίδωνα, μεταξύ της Αντιπάρου και της Σίφνου.

Στη συνέχεια, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες από δυο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη και ένα περιπολικό όχημα.

Ο 80χρονος, εντοπίστηκε σώος στο αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος ιδιοκτησίας του, από ένα περιπολικό σκάφος, ενώ το Α/Κ σκάφος του μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Αντιπάρου με τη συνδρομή του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΑΡΓΟΣ Ι» Ν.Π. 230 και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους. Ο 80χρονος, διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Αντιπάρου.

Από τον Λιμενικό Σταθμό της Αντιπάρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Α/Κ σκάφους, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions