Αρχική Κυκλάδες Θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

15

Τη θέσπιση ενός ακόμη εθνικού θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο που θα εκτείνεται από τη θαλάσσια περιοχή της Μήλου έως εκείνη της Νισύρου και θα περιλαμβάνει ακατοίκητες νησίδες και βραχονησίδες καθώς και τις θαλάσσιες περιοχές τους ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ στο πλαίσιο του «Our Ocean Conference».

Στο πλαίσιο μία εκ των σημαντικότερων περιβαλλοντικών διασκέψεων που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, η ελληνική κυβέρνηση θα ανακοινώσει συνολικά 20 δεσμεύσεις, μεταξύ των οποίων και τα δύο νέα θαλάσσια πάρκα.

«Όλες έχουν κοστολογηθεί, έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και καλύπτουν όλους τους τομείς δράσης της διάσκεψης», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σχετικά με τα δύο νέα θαλάσσια πάρκα ανέφερε ότι τα όρια θα καθοριστούν έπειτα από ειδική επιστημονική μελέτη έως το τέλος του 2024. «Δε θα γίνει με πολιτικούς όρους αλλά θα υποστηριχθεί επιστημονικά η μελέτη, η οποία θα εξειδικεύσει και τις επιτρεπόμενες χρήσεις. Επίσης θα αξιοποιήσουμε για την επιτήρηση τους ένα υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης με drones, ραντάρ και σκάφη σε πραγματικό χρόνο».

Η ίδρυση και λειτουργία των δύο πάρκων θα χρηματοδοτηθεί από διάφορες πηγές όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και τα έσοδα από τα δικαιώματα εκπομπών ρύπων.

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions