Αρχική food Σαρακοστιανοί ντοματοκεφτέδες

Σαρακοστιανοί ντοματοκεφτέδες

85

Οι ντοματοκεφτέδες λέγεται ότι είναι οι «κεφτέδες των φτωχών» επειδή οι νοικοκυρές λόγω ακριβού κρέατος έπαιρναν διάφορα άλλα υλικά.

Οι περίφημοι ντοματοκεφτέδες φτιαγμένοι με βασική πρώτη ύλη την ντομάτα έχουν μια μοναδική χαρακτηριστική γεύση – στοιχεία που τους κάνουν ανάρπαστους σε κάθε τραπέζι.

Υλικά για 16 κομμάτια

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/4 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κγ σκόνη σκόρδου ή 1 σκελίδα περασμένη στον τρίφτη

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

5-6 κσ αλεύρι γοχ

1 κσ χοντρό σιμιγδάλι

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος (30 λεπτά)

Σ’ ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Θέλουμε να βγει ένας πηχτός χυλός.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Αφήνουμε να ζεσταθεί καλά σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή. Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το βάζουμε στο τηγάνι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, χωρίς να γεμίσει το τηγάνι για να μπορέσουμε να τους γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά!

Τηγανίζουμε για περίπου 1 με 2 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα υγρά τους.

antiflood.gr

bluestarferries