Μια παραδοσιακή συνταγή από την Πάρο, που οι ψαράδες τα παλιά χρόνια έφτιαχναν με σαλάχι.
Υλικά
1 κιλό σαλάχι (ή εναλλακτικά ρίνα)
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κάπαρη
1 κ.σ. μουστάρδα
χυμός από 2 λεμόνια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το σαλάχι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για δέκα 10-20 λεπτά (αναλόγως πόσο χοντρό είναι). Στη συνέχεια το σουρώνουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε τις μπανέλες.
2. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το κρεμμύδι.
3. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κομμάτια από το σαλάχι και ρίχνουμε από πάνω τον άνηθο, το μαϊντανό και την κάπαρη.
4. Ανακατεύουμε μαζί το χυμό από τα λεμόνια, το λάδι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο για να φτιάξουμε μια σως.
5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι στη σαλάτα μας και στο τέλος το περιχύνουμε με τη σως.
6. Η σαλάτα σερβίρεται κρύα.