Αρχική Κυκλάδες Πύρινη κόλαση στη Σέριφο

Πύρινη κόλαση στη Σέριφο

19

Πολύ δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στη Σέριφο με τη φωτιά να μην μπορεί να ελεγχθεί λόγω των έντονων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου εξακολουθεί να καίει σε όλο το νοτιοδυτικό κομμάτι στη Σέριφο και το μεγάλο μέτωπο βρίσκεται από το Καλό Αμπέρι με κατεύθυνση προς Βάγια και Γάνεμα.

Στο νησί αναμένονται πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αττική ενώ πριν λίγο έφθασαν από τη Σύρο. Συγκεκριμένα από την Αττική έφυγαν 22 πυροσβέστες και 11 οχήματα και από την Σύρο μεταβαίνουν 3 οχήματα και 7 πυροσβέστες.

Για δύσκολο και μεγάλο πύρινο μέτωπο έκανε λόγο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης.

«Είναι μια βιβλική καταστροφή. Το μέτωπο είναι 15 χιλιόμετρα ενεργό στο σύνολό του. Μιλάμε για τεράστια καταστροφή. Καμένα σπίτια, καμένα εξοχικά, καμένες αποθήκες». Για τα σπίτια που έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές ανέφερε ότι «είναι από το Καλό Αμπέλι μέχρι τη Βαγιά. Κάποια έχουν καταφέρει και τα έσωσαν οι εθελοντές και οι πυροσβέστες. Κάποια άλλα δεν τα κατάφεραν. Την ίδια ώρα κάποιες εκκλησίες έχουν υποστεί ζημιές».

Όλα ξεκίνησαν στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου (29/6) όταν ξέσπασε φωτιά στη Σέριφο με το 112 να ηχεί δίνοντας εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Ράμος και Λιβάδι αρχικά και ακολούθως για τις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι Σερίφου.

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions