Αρχική food Ψαρόσουπα με κατεψυγμένο κοκκινόψαρο

Ψαρόσουπα με κατεψυγμένο κοκκινόψαρο

58
Ψαρόσουπα

Δοκιμάστε αυτήν τη νοστιμότατη σούπα, που περιέχει μπόλικα μυρωδικά αλλά και τον τρόπο που γίνονται οι πατάτες και τα καρότα.

Υλικά για 5 μερίδες

1 κιλό κόκκινο ψάρι κατεψυγμένο (δύο του μισού κιλού). Τα βρίσκετε εύκολα σε όλα τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.

8-9 μέτριες πατάτες

7-8 καρότα

7-10 κλωνάρια σέλινο

2 κρεμμύδια ολόκληρα

1 ντομάτα ξεφλουδισμένη ολόκληρη

40-50 γρ ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι

1 λεμόνι

2 μικρά κλαδάκια δεντρολίβανο

3-4 λίτρα περίπου νερό

1 χούφτα μεγάλη ρύζι για σούπα

Μαγείρεμα

Έχουμε φροντίσει να βγάλουμε τα ψάρια από το βράδυ για να ξεπαγώσουν.

Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα στη μέση, ολόκληρα τα κρεμμύδια αν είναι μικρά και ξεφλουδίζουμε την ντομάτα.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα υλικά μέχρι πριν να ροδίσουν. Πατάτες, καρότα, κρεμμύδια όχι την ντομάτα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε στον βραστήρα 2 λίτρα νερό, το βράζουμε και το χύνουμε στην κατσαρόλα μέχρι να καλυφθούν τα υλικά και λίγο παραπάνω. Προσθέτουμε την ντομάτα και τα σέλινα.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα. Στη μέση δοκιμάζουμε το ζουμί εάν θέλει αλάτι και πιπέρι και αν γίνανε οι πατάτες και τα καρότα.

Όσο βράζουν τα λαχανικά εμείς πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια. Σκίζουμε το κάτω μέρος του ψαριού και καθαρίζουμε τα σπλάχνα και βγάζουμε τη μαύρη μεμβράνη που έχουν και πικρίζει.

Κόβουμε τα εξωτερικά αγκάθια με ψαλίδι και κόβουμε την ουρά του. Στο τέλος βάζουμε το ψάρι στο μπολ με νερό και καθαρίζουμε τα λέπια.

Όταν γίνουν τα λαχανικά τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και βάζουμε τα ψάρια. Πριν βάλουμε τα ψάρια καρφώνουμε σε κάθε ψάρι ένα κλαδί δεντρολίβανο στην εσωτερική μεριά. Προσθέτουμε νερό να καλύψει τα ψάρια και λίγο παραπάνω. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.

Όταν μαλακώσουν τα ψάρια τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα καθαρίζουμε. Τους ρίχνουμε αλάτι λάδι και λίγο λεμόνι.

Σουρώνουμε τη σούπα και βάζουμε 2 καρότα και δύο πατάτες μέσα στην σούπα και τα μπλεντάρουμε. Προσθέτουμε μια χούφτα ρύζι και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.

Τέλος, σε μια άλλη πιατέλα βάζουμε τα λαχανικά τα κόβουμε και τα περιμένουμε με λάδι αλάτι πιπέρι και λεμόνι. Σερβίρουμε ζεστά. Πρώτα την σούπα και μετά τα λαχανικά με το ψάρι.

bluestarferries