Αρχική food Πώς θα φτιάξουμε πανεύκολα σκορδαλιά με πατάτα

Πώς θα φτιάξουμε πανεύκολα σκορδαλιά με πατάτα

86
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

Η σκορδαλιά, γνωστή και ως αλιάδα, είναι μία παρασκευή που μοιάζει με πουρέ στην ελληνική κουζίνα η οποία φτιάχνεται αναμιγνύοντας λιωμένο σκόρδο.

Η σκορδαλιά συνήθως συνοδεύει τηγανητά ψάρια (κυρίως μπακαλιάρο), τηγανητά λαχανικά (κυρίως μελιτζάνες και κολοκύθια, ή βραστά λαχανικά (κυρίως τεύτλα).

Πώς θα την φτιάξεις

  1. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το περνάμε από την πρέσα του σκόρδου ή το λιώνουμε στο γουδί με λίγο αλάτι.
  2. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα. Τις τρυπάμε με πιρούνι να δούμε αν είναι έτοιμες και τις σουρώνουμε.
  3. Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.
  4. Τις πατάμε με πιρούνι ή με την πρέσα για πουρέ.
  5. Προσθέτουμε αλάτι, το σκόρδο, το ξύδι και σταδιακά προσθέτουμε το λάδι.
bluestarferries