Αρχική Lifestyle Πέρασαν 19 χρόνια για το YouTube (Δείτε το πρώτο του ιστορικό βίντεο)

Πέρασαν 19 χρόνια για το YouTube (Δείτε το πρώτο του ιστορικό βίντεο)

3

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2005 εγκαινιάστηκε η δημοφιλής σελίδα ανταλλαγής βίντεο YouTube. Εμπνευστές του ήταν οι Τσαντ Χάρλεϊ, Στιβ Τσεν και Τζουντ Καρίμ, οι οποίοι ήταν όλοι πρώην υπάλληλοι της PayPal.

Ο Καρίμ, ξεκίνησε την ιδέα του σάιτ και τον διαμοιρασμό βίντεο. Ο Χάρλεϊ και ο Τσεν, είπαν ότι η αρχική ιδέα για το YouTube ήταν μια έκδοση βίντεο μιας διαδικτυακής υπηρεσίας γνωριμιών και είχαν επηρεαστεί από την ιστοσελίδα Hot or Not.

Στο ξεκίνημα τα κεντρικά γραφεία του YouTube βρίσκονταν πάνω από μία πιτσαρία και ένα ιαπωνικό εστιατόριο στο Σαν Ματέο, στην Καλιφόρνια.

Το πρώτο βίντεο από το YouTube, με τίτλο «Me at the zoo», δείχνει τον συνιδρυτή Τζουντ Καρίμ στο San Diego Zoo. Το βίντεο αναρτήθηκε στις 23 Απριλίου του 2005 και ακόμα προβάλλεται στην ιστοσελίδα με πάνω από 308 εκατομμύρια προβολές!

Τον Οκτώβριο του 2006 η εταιρεία αγοράστηκε από την Google με ανταλλαγή μετοχών αξίας 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σήμερα λειτουργεί ως θυγατρική της Google. Η εταιρεία εδρεύει στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια.

Τέλος, σήμερα, είναι η δεύτερη σε επισκεψιμότητα σελίδα παγκοσμίως μετά το Google Search. Έχει περισσότερους από 2,5 δισεκατομμύρια χρήστες μηνιαίως! Το YouTube έφερε έσοδα 29,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions