Αρχική food Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης της πατάτας

Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης της πατάτας

84

Οι πατάτες που αγοράζουμε από τον μανάβη ή το σούπερ μάρκετ, είναι γνωστό ότι μπορεί να χαλάσουν γρήγορα.

Έτσι, έχουν αλλοιώσεις στην εμφάνιση, την υφή και τη μυρωδιά. Συνήθως έχουν πάρει πράσινο χρώμα, έχουν μαλακώσει κι έχουν αρχίσει να βγάζουν χαρακτηριστικούς «κόμπους» ή σε πιο προχωρημένη κατάσταση έχουν αρχίσει να σαπίζουν και να μυρίζουν άσχημα. Δεν είναι κατάλληλες για κατανάλωση και πρέπει να τις πετάξουμε αμέσως.

Όμως αν τις αποθηκεύσουμε σωστά μπορούμε να τις διατηρήσουμε για περισσότερο από δύο μήνες. Οι παλιές νοικοκυρές που αγόραζαν μεγάλες ποσότητες πατάτας και τις διατηρούσαν σε μέρη δροσερά και σκοτεινά κάτι ήξεραν…

Ο ιδανικός τρόπος αποθήκευσης είναι να κλείσουμε τις πατάτες σε πάνινες ή χάρτινες ή σακούλες του μανάβη και να τις βάλουμε σε ένα ντουλάπι μακριά από εστίες θερμότητας. Προσοχή, οι πλαστικές σακούλες δεν είναι κατάλληλες, το πλαστικό δεν είναι υλικό που αναπνέει, οι πατάτες θα χαλάσουν.

Τέλος, το χειρότερο μέρος για τις πατάτες είναι το ψυγείο, αφού μισούν το φως και την υγρασία του με αποτέλεσμα να πρασινίζουν και να χαλάνε πιο γρήγορα.

bluestarferries