Αρχική food O Economist αποθεώνει τον μουσακά!

O Economist αποθεώνει τον μουσακά!

78

Το περιοδικό Economist αποθεώνει το διάσημο πιάτο της χώρας μας που λατρεύουν όλοι!

Με τίτλο: «Πώς ο μουσακάς τα κατάφερε στο πάνθεον της ελληνικής γαστρονομίας» o Economist εξηγεί ότι ο τρόπος που η Ελλάδα έχει αγκαλιάσει το φαγητό αυτό είναι ένα «μάθημα για το πώς σφυρηλατούνται οι παραδόσεις και πώς εξελίσσεται η κουζίνα ενός έθνους».

«Το 1821 οι Έλληνες επαναστάτες ξεσηκώθηκαν κατά των Οθωμανών, πυροδοτώντας χρόνια αιματοχυσίας που κορυφώθηκε με τη δημιουργία ενός ελεύθερου κράτους το 1829. Στις 25 Μαρτίου κάθε χρόνο οι Έλληνες γιορτάζουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας με παρελάσεις και άφθονα γλέντια όπου σερβίρεται μπακαλιάρος σκορδαλιά, κομμάτια μπακαλιάρου με πουρέ σκόρδου» και προσθέτει:

«Κι όμως είναι ο μουσακάς –ατημέλητα κομμένα τετράγωνα με κιμά με πλούσια γεύση, πατάτες, μελιτζάνες και απολαυστική μπεσαμέλ- που πολλοί θεωρούν το εθνικό πιάτο της Ελλάδας. Η είσοδός του στο πάνθεον της ελληνικής γαστρονομίας ήρθε περίπου έναν αιώνα μετά την ελληνική ανεξαρτησία».

bluestarferries