Ένα ελαφρύ επιδόρπιο που είναι εύκολο στην παρασκευή του και είναι ιδανικό για να τελειώσετε ένα νηστίσιμο γεύμα είναι το εξωτικό ρυζόγαλο με καρύδα!.
Υλικά
150 γραμμάρια ρύζι (γλασέ ή καρολίνα)
1 κονσέρβα (400 ml) γάλα καρύδας, πλήρες, με όλα τα λιπαρά
250 ml γάλα αμυγδάλου
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας ή καστανή
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά (εκτός από αυτά για το στόλισμα) σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και φέρτε τα σε βρασμό. Μόλις κοχλάσει το μίγμα, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ψηθεί το ρύζι, ανακατεύοντας κατά τακτά διαστήματα για να μην κολλήσει.
Για τη διακόσμηση του επιδορπίου, ζεστάνετε ένα μικρό τηγανάκι και φρυγανίστε την αποξηραμένη ή φρέσκια καρύδα για 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην καεί. Αφαιρέστε την αμέσως από το σκεύος και αφήστε την στην άκρη.
Σερβίρετε το ρυζόγαλο σε ατομικά μπολάκια, αφού το έχετε βάλει για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει. Στολίστε με την φρυγανισμένη καρύδα και κομμάτια από κομπόστα ανανά ή μάνγκο και απολαύστε!
Το ψήνετε σε γάστρα ή σε πυρέξ με καπάκι, σε φούρνο καλά προθερμασμένο στους 180° C. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέσα στο σκεύος, σκεπάστε και ψήστε για 55 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά στα μισά του χρόνου. Αφαιρέστε το καπάκι και ψήστε για άλλα 20 λεπτά έτσι ώστε να σχηματιστεί μια τραγανή, χρυσαφένια επικάλυψη.