Αρχική food Κουνουπίδι σουφλέ

Κουνουπίδι σουφλέ

39

Εναλλακτικός τρόπος για να μαγειρέψετε το κουνουπίδι. Συνοδεύει ιδανικά διάφορα κρεατικά.

Υλικά

1½ κιλό κουνουπίδι

200 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη

200 γραμμ. τυρί κρέμα

100 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη

Για την κρέμα

1½ κιλό γάλα φρέσκο

6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ

3 αυγά χωρισμένα

αλάτι

μοσχοκάρυδο

100 γραμμ. (½ κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Τα αφήνουμε σε λεκάνη με 1/4 φλ. ξίδι για 10΄. Τα ξεπλένουμε και τα ζεματάμε για 5΄ σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τα βγάζουμε σε σουρωτήρι.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα: βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο κι αλάτι, και ανακατεύοντας συχνά με σύρμα την αφήνουμε να δέσει.

Τη βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτουμε έναν- έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα, όπως επίσης και το γιαούρτι. Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε αναμειγνύοντάς τα με κουτάλι με κοφτές κινήσεις.

Σε λαδωμένο τετράγωνο ή μακρόστενο πυρέξ ρίχνουμε 2 κουτάλες κρέμα και στρώνουμε κοντά- κοντά τα κομμάτια κουνουπίδι. Εδώ κι εκεί μοιράζουμε το τυρί κρέμα.

Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε το σουφλέ για 25΄-30΄ στους 200οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.

Πηγή: «Ο Μεγάλος Ερωτικός»

bluestarferries