Αρχική Travel Κορυφαίος τουριστικός προορισμός η Ελλάδα το 2024

Κορυφαίος τουριστικός προορισμός η Ελλάδα το 2024

6

Η Ελλάδα κέρδισε την πρώτη θέση στα Grand Travel Awards (GTA) της Σουηδίας, αφού αναδείχθηκε ως ο καλύτερος τουριστικός προορισμός στον κόσμο για το 2024 (The World’s Best Tourist Country 2024).

Στην τελετή απονομής των βραβείων στη Στοκχόλμη, η χώρα μας ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με την Ιταλία, ενώ στην ίδια κατηγορία υποψήφιες ήταν επίσης η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ταϊλάνδη. Το ελληνικό βραβείο παρέλαβαν ο αναπληρωτής επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη, Νίκος Καραλέκας, και η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας, Μαρία Ζευγουλά (βλ.: φωτογραφία).

Τα Grand Travel Awards διοργανώνονται επί 32 χρόνια από την επαγγελματική ιστοσελίδα Travel News και θεωρούνται ως η πλέον σημαντική ετήσια συνάντηση της σουηδικής τουριστικής βιομηχανίας. Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων προκύπτουν μετά από σχετική έρευνα, στην οποία συμμετέχουν περίπου 400 στελέχη ταξιδιωτικών πρακτορείων που αξιολογούν τους καλύτερους προμηθευτές τους, καθώς και αντιπροσωπευτικό δείγμα 4.000 Σουηδών τουριστών, οι οποίοι τον τελευταίο χρόνο έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα ταξίδι με τουλάχιστον μία διανυκτέρευση.

Τέλος, τον Ιανουάριο η Ελλάδα είχε αποσπάσει αντίστοιχη διάκριση στη σκανδιναβική αγορά, αυτή τη φορά στη Νορβηγία.

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions