Μεζές πεντανόστιμος τον οποίο αγαπάνε μεγάλοι αλλά και μικροί. Σερβίρονται ζεστές από το τηγάνι και ποτέ δεν είναι αρκετές!
Υλικά
500 γραμμ. κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια
5-6 κλαδάκια μαϊντανό
4-5 φύλλα φρέσκο δυόσμο
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο, πικάντικο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν
4 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα στραγγίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη, το τυρί, το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το λάδι. Ανακατεύουμε και εάν το μείγμα μας είναι αρκετά σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό, αν είναι πολύ ρευστό ρίχνουμε λίγο αλεύρι.
Σε τηγάνι βάζουμε λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε κουταλιές μείγμα, διορθώνοντάς τες μόλις πέσουν στο λάδι με το κουτάλι να έχουν στρογγυλό σχήμα. Μόλις ροδίσουν τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας μέχρι να τις σερβίρουμε.