Αρχική food Η αξία των μανιταριών στη διατροφή μας

Η αξία των μανιταριών στη διατροφή μας

132

Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αλλά και αντιοξειδωτικές ουσίες. Για παράδειγμα, τα μανιτάρια είναι πλούσια σε χαλκό, κάλιο, σελήνιο, νιασίνη, μελατονίνη, β-γλυκάνη και GABA. Επιπλέον, τα μανιτάρια έχουν μικρές ποσότητες σε σίδηρο, ψευδάργυρο, θειαμίνη, βιοτίνη, φολικό οξύ, χολίνη και βιταμίνη Β6.

Τέλος, τα μανιτάρια είναι η μοναδική τροφή φυτικής προέλευσης, που περιέχει μικρές ποσότητες βιταμίνης Β12 και βιταμίνης D. Αυτές οι βιταμίνες βρίσκονται κυρίως σε τροφές ζωικής προέλευσης.

Οφέλη

Καταρχάς, τα μανιτάρια βοηθούν στο αδυνάτισμα. Μας χορταίνουν για ώρες, αφού είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, εδώδιμες ίνες και νερό. Μάλιστα, είναι πιο χορταστική τροφή ακόμα και από το κρέας!

Επιπλέον, τα μανιτάρια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να ρυθμίσουν τη ζάχαρο του αίματος, να μειώσουν την υψηλή χοληστερίνη και να βελτιώσουν τη λειτουργία του εντέρου.

Τέλος, τα μανιτάρια έχουν αντιαλλεργικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

bluestarferries