Αρχική food Γιουβέτσι μοσχάρι

Γιουβέτσι μοσχάρι

43
Μοσχάρι Γιουβέτσι

Λαχταριστό κριθαράκι κοκκινιστό με ζουμερό μοσχάρι και μυζήθρα, ιδανικό για να ένα κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια ή τους φίλους.

20΄Χρόνος προετοιμασίας

90΄ Χρόνος μαγειρέματος

6 Μερίδες

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κριθαράκι μέτριο

60 ml. ελαιόλαδο

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια

2 σκελ. σκόρδο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1/2 φλ. κόκκινο κρασί

2 συσκ. ντομάτα στον τρίφτη

1 δαφνόφυλλο

4 κόκκους μπαχάρι

1 ματσάκι θυμάρι

2 κλωνάρια μαϊντανό

Αλάτι και Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

200 γ. ξερή μυζήθρα τριμμένη

Φρέσκο θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στεγνώνουμε το κρέας με χαρτί κουζίνας. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε και το σκόρδο και τον πελτέ, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Ρίχνουμε τη δάφνη και το μπαχάρι με το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας συνεχώς.

Βάζουμε το κριθαράκι σε ένα ταψί μαζί με το μοσχάρι και την σάλτσα του. Αλατοπιπερώνουμε. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο ακόμα νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά.  Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά το ταψί.

Σερβίρουμε το κριθαράκι με το κρέας. Πασπαλίζουμε με ξερή μυζήθρα και φρέσκα φύλλα θυμαριού.

bluestarferries