Αφεθείτε στη θαλασσινή απόλαυση με τη γαριδομακαρονάδα, Γαρίδες σβησμένες με λευκό κρασί και αρωματικά μυρωδικά παντρεύονται με τα ζυμαρικά που μαγεύουν τις αισθήσεις.
Υλικά για 4 μερίδες
500 γρ. λαζάνια
1 κιλό γαρίδες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
150 ml λευκό κρασί
400 γρ. τριμμένες ντομάτες
¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά. Καθώς τις σοτάρουμε τις αλατοπιπερώνουμε. Τις αποσύρουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε άλλες 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και τριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε τον πελτέ και όταν «αρπάξει» ελαφρώς, ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει για 12-15 λεπτά.
Προς το τέλος, προσθέτουμε στην σάλτσα τις γαρίδες και αποσύρουμε από τη φωτιά, κρατώντας την όμως ζεστή.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα λαζάνια. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα λαζάνια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, ανακατεύοντας απαλά να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα ζεστή, πασπαλίζοντας την με μπόλικο τριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.