Η σημερινή συνταγή είναι για την παραδοσιακή κασερόπιτα, που πολλοί πιστεύουν ότι είναι «μπελαλίδικη» και θέλει ώρα. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική!
Υλικά
500 γραμ, πικάντικο κασέρι σε φέτες
250 γραβιέρα γραβιέρα Πάρου τριμμένη
Ένα πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες
Ένα κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
2 κανονικά φλιτζάνια γάλα (περίπου μισό λίτρο δηλαδή).
4 αυγά
Μισό κουταλάκι γλυκού αλάτι
150 γραμ. βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Λίγο μαύρο σησάμι για το πασπάλισμα (θα κάνει τη διαφορά!)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Παίρνουμε 4-5 από τα φύλλα κρούστας και τα βάζουμε στο ταψί, αλειμμένα ένα-ένα με βούτυρο.
Από πάνω, στρώνουμε το μισό κασέρι και τη μισή γραβιέρα. Στρώνουμε 2 φύλλα, βουτυρωμένα, πάνω από το τυρί. Ρίχνουμε πάνω στα φύλλα τα υπόλοιπα τυριά. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, καλά βουτυρωμένα ένα-ένα. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και την πάπρικα. Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα. Πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο σησάμι.Την αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά για 10 λεπτά. Ψήνουμε την κασερόπιτα για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια της. Τη σερβίρουμε!