Αρχική Κυκλάδες Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Πάρο | Το πρόγραμμα

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Πάρο | Το πρόγραμμα

2

Ο έπαρχος της Π.Ε. Πάρου, Βαζαίος Πετρόπουλος, δημοσιοποίησε το πρόγραμμα των εορτασμών στην Πάρο για την επέτειο της επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η εθνική επέτειος θα εορτασθεί στα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους Οργανισμούς.

Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου και να φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια, Περιφερειακά, Δημοτικά και Κοινοτικά καταστήματα, καθώς και τα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών και Ιδρυμάτων κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2024.

Πρόγραμμα Εορτασμού

Παρασκευή, 22 Μαρτίου

– Ώρα 09:00

 Εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.  

 – Ώρα 10:30

Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, στο μνημείο της ηρωίδας Μαντώς  Μαυρογένους από αντιπροσωπείες μαθητών Γενικού Λυκείου Πάρου, 1ου ΕΠΑ.Λ Πάρου, Γυμνασίου Πάρου και Δημοτικών Σχολείων Παροικίας, προσερχόμενους  με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους.

Δευτέρα, 25 Μαρτίου

–  Ώρα 10:30

Επίσημη δοξολογία στο Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρουσία Αρχών, μαθητών των Σχολείων της Παροικίας, Οργανώσεων, Σωματείων και κατοίκων. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Πάρου & Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου κ. Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου, Φιλόλογος.

– Ώρα 11:00

Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικών κομμάτων, Σχολείων, Εφεδροπολεμιστών, αντιστασιακών Οργανώσεων, Οργανισμών, Ιδρυμάτων, Συλλόγων κλπ.

Σιγή ενός λεπτού – ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ.

– Ώρα 11:30

Παρέλαση των μαθητών των Σχολείων της Παροικίας στην Παραλιακή Λεωφόρο, Ακτή Γιάννη Πάριου. Χώρος των επισήμων απέναντι από το Α’ Κ.Α.Π.Η. Μετά το πέρας της παρελάσεως θα γίνει το καθιερωμένο κέρασμα στο χώρο του Α’ Κ.Α.Π.Η Δήμου Πάρου.

– Ώρα 20:00

Αναβίωση εθίμου της λαμπαδηφορίας εις μνήμη Μαντώς Μαυρογένους από τη Δημοτική Κοινότητα Πάρου Δήμου Πάρου. Συγκέντρωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς Πάρου, με τα φαναράκια σας και μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής στο ίδιο σημείο θα υπάρχουν κεράσματα και σούμα.

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions