Αρχική Things to do Ελληνίδα μάνα: «Ζακέτα να πάρεις» | Τελικά ισχύει;

Ελληνίδα μάνα: «Ζακέτα να πάρεις» | Τελικά ισχύει;

15

Όσα μας έλεγαν όταν ήμασταν μικροί για την υγεία μας μάλλον δεν είναι μύθοι και οι αποδείξεις έχουν ως εξής:

«Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα».

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το μήλο έχει ευεργετικά για την υγεία οφέλη, όταν το καταναλώνουμε καθημερινά. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Internal Medicine, όσοι έτρωγαν κάθε μέρα από ένα μήλο, επισκέφτηκαν λιγότερες φορές τον γιατρό από εκείνους που έτρωγαν λιγότερα ή καθόλου.

«Αν τρώτε αργά το βράδυ, παχαίνετε»

Όσοι τρώνε αργά το βράδυ στην πλειοψηφία ζυγίζουν περισσότερο από εκείνους που τρώνε πιο νωρίς. Αυτό συμβαίνει επειδή το φαγητό μπορεί να διαταράξει τους κιρκαδικούς ρυθμούς αλλά και τη δυνατότητα του οργανισμού να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

«Αν βγεις έξω χωρίς ζακέτα, μπορεί να κρυώσεις»

Η κλασική ατάκα της Ελληνίδας μάνας για τη ζακέτα, σύμφωνα με μελέτες, είναι σωστή. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα μικρόβια στο κρύο γίνονται πιο ανθεκτικά και είναι πιο εύκολο να μεταδοθούν. Γι’ αυτό όταν βγαίνετε έξω και είστε ζεστά ντυμένοι, είστε περισσότερο προστατευμένοι από το κρύο.

«Μην κάθεσαι κοντά στην τηλεόραση, θα χαλάσουν τα μάτια σου»

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το μπλε φως από ένα smartphone ή υπολογιστή μπορεί να βλάψει τα κύτταρα στον αμφιβληστροειδή. Μάλιστα, επιστήμονες ανησυχούν για τις πιθανές επιπτώσεις στα παιδιά, ιδίως λόγω της πρώιμης έκθεσής τους.

«Τα καρότα κάνουν καλό στα μάτια»

Μπορεί να μην είναι σε θέση να βελτιώσουν την όραση, μπορούν όμως να τη διατηρήσουν σε καλά επίπεδα. Αυτό λόγω της βήτα καροτίνης, την οποία ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική μελέτη του 2015, όσοι τρώνε καρότα (γενικά καταναλώνουν υψηλά επίπεδα καροτενοειδών) έχουν 40% λιγότερο κίνδυνο να αναπτύξουν προχωρημένο εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας.

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions