Αρχική Business Δωρεάν σεμινάρια του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για τις επιχειρήσεις

Δωρεάν σεμινάρια του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για τις επιχειρήσεις

6

Το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και αλλαγή. Η τεχνολογία και η καινοτομία διαμορφώνουν νέες προοπτικές και δυνατότητες, ενώ η παγκοσμιοποίηση ανοίγει νέες αγορές και δημιουργεί νέους ανταγωνιστές. Οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι ευέλικτες και να προσαρμόζονται γρήγορα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, ενώ η διατήρηση της βιωσιμότητας και η υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας γίνονται αναγκαίες.

Η επιτυχία σε αυτό το περιβάλλον απαιτεί δημιουργικότητα, καινοτομία και συνεχή μάθηση, καθώς και την ικανότητα να αντιληφθούμε τις ευκαιρίες και να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις που προκύπτουν.

Στο πλαίσιο αυτό της συνεχούς εκπαίδευσης και υποστήριξης των μελών του, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και καταξιωμένους στον τομέα τους εισηγητές, πραγματοποιεί μια νέα σειρά δωρεάν εκπαιδευτικών webinar για τα μέλη του.

Το νέα webinar θα πραγματοποιηθούν τόσο με φυσική παρουσία όσο και εξ αποστάσεως το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου και αφορούν:

Βασικές αρχές & εργαλεία κοστολόγησης: από τη θεωρία στην πράξη, Δευτέρα 1 Απριλίου, 17.00-20.00

Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων καταστημάτων και διαμόρφωση βιτρίνας, Τετάρτη 3 Απριλίου, 18.00-20.00

Εισαγωγή στην Τεχνητή Νοημοσύνη: καλές πρακτικές, χρήσεις και εργαλεία ΑΙ, Τετάρτη 10 Απριλίου, 17.30-19.30

Πώς κάνω το κατάλυμά μου προορισμό, Πέμπτη 11 Απριλίου, 10.30-12.30

Καθένα από τα παραπάνω σεμινάρια στοχεύει στην καλύτερη κατανόηση των νέων τάσεων και εξελίξεων, στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών προς όφελος της επιχειρηματικότητας καθώς και στην βελτίωση της εικόνας των επιχειρήσεων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας που θα οδηγήσουν στην επιτυχή αντιμετώπιση των προκλήσεων και των ευκαιριών.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλα τα ταμειακά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων που ενδιαφέρονται για την βελτίωση, την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμότων επιχειρήσεών τους, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν ταwebinarδιαδικτυακά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας ή με φυσική παρουσία στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, εάν βρίσκονται στη Σύρο.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στον σύνδεσμο https://forms.gle/8RMewNPpEW1rCw8B7 και θα γίνονται δεκτές έως και μία ώρα πριν την έναρξη του σεμιναρίου, οπότε και θα αποσταλεί ο σύνδεσμος παρακολούθησης σε όσους έχουν δηλώσει το email τους. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ή αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επικοινωνίας και υποστήριξης στα τηλέφωνα που αναφέρονται παραπάνω.

Αναλυτικά η θεματολογία του κάθε σεμιναρίου.

Βασικές αρχές & εργαλεία κοστολόγησης: από τη θεωρία στην πράξη

Απευθύνεται σε όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο της μαζικής εστίασης (καταλύματα, εστιατόρια, καφέ, μπαρ, πιτσαρίες, κ.ά).

Εισηγητής: Παναγιώτης Κούρεντας, εκπαιδευτής εξειδικευμένων σεμιναρίων γύρω από το Cost Control Management και το Menu Development & Engineering.

Θα αναλυθούν θέματα που αφορούν:

 • τις βέλτιστες μεθόδους υπολογισμού και τον έλεγχο του κόστους μέσα από μια διαδραστική προσέγγιση,
 • το πώς αναγνωρίζει κανείς τα λειτουργικά κόστη και τη σημασία τους στην ορθή κοστολόγηση φαγητού και ποτού,
 • τον περιορισμό της σπατάλης υλικών προκειμένου να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα αλλά και την επιβίωση των επιχειρήσεων,
 • την ανάλυση της τιμολόγησης και κερδοφορίας με τρόπο που θα βοηθήσει στην επιλογή της μεθόδου τιμολόγησης που ταιριάζει καλύτερα στην κάθε επιχείρηση,

ακολουθώντας όλες τις διεθνείς τάσεις και τα νέα πρότυπα

Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων καταστημάτων και διαμόρφωση βιτρίνας (σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).

Απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις του εμπορικού κλάδου.

Εισηγητές:

Δρ. Στέλιος Ζερεφός, Καθ. Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού, ΕΑΠ.

Δρ. Λάμπρος Δούλος, Αν. Καθ. Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού, ΕΑΠ.

Δρ. Μάρω Σίνου, Αν. Καθ. Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Κατερίνα Σκάλκου, Αρχιτέκτονας / Σχεδιαστής φωτισμού, Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό ΕΑΠ, Ακαδημαϊκός υπότροφος Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Θα αναλυθούν θέματα που αφορούν

 • αναγνώριση ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των χώρων, (γεωμετρικά χαρακτηριστικά, κλίμακα, διαθέσιμη επιφάνεια, ιδιαίτερες κατασκευές, κ.λπ.), της χρήσης και των χρηστών,
 • διαμόρφωση κεντρικής ιδέας σχεδιασμού (ατμόσφαιρα σχεδιασμού, οπτική ταυτότητα επιχείρησης),
 • λειτουργική διάταξη – ζώνη εισόδου και βιτρίνας, χώρος ταμείου, χώρος πώλησης εμπορεύματος, δοκιμαστήρια, αποθήκευση, γραφείο, χώρος προσωπικού,διάγραμμα κινήσεων,
 • σχεδιασμός βιτρίνας (ιδέα, διαμόρφωση πρόσοψης καταστήματος, φωτισμός, σήμανση),
 • παρουσίαση διαχρονικών τάσεων και σύγχρονων trend μέσα από επιλεγμένα παραδείγματα.

Εισαγωγή στην Τεχνητή Νοημοσύνη: καλές πρακτικές, χρήσεις και εργαλεία ΑΙ

Απευθύνεται στους επιχειρηματίες όλων των κλάδων επιχειρήσεων.

Εισηγητής: Γιάννης Αγγελάκης, ειδικός σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και marketing, με εξειδίκευση σε θέματα digital & interactive media.

 • Τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) και γιατί έχει αποκτήσει τόσο μεγάλη σημασία και δημοσιότητα;
 • Παραδείγματα και πρακτικές στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων, όπως βελτίωση online παρουσίας, ανάπτυξη αποτελεσματικής διαφήμισης, τρόποι προώθησης, προσέλκυση νέων πελατών, αύξηση πωλήσεων, ανάλυση αγοράς, ανταγωνισμού, δημιουργία business plan κ.λπ.
 • Τι είναι και πώς λειτουργεί το ChatGPT. Γιατί έγινε τόσο δημοφιλές και πού οφείλεται η επιτυχία του;

Πώς κάνω το κατάλυμά μου προορισμό

Απευθύνεται σε όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις καταλυμάτων.

Εισηγητής: Γιάννης Αγγελάκης, ειδικός σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και marketing, με εξειδίκευση σε θέματα digital & interactive media.

 • Εργαλεία και τεχνικές για δημιουργία περιεχομένου που προσελκύει ειδικά κοινά και αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της επιχείρησης.
 • Νέες τάσεις και αλλαγές στις ταξιδιωτικές συνήθειες και οι επιλογές του σύγχρονου ταξιδιώτη.
 • Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν τη δημοσιότητα του προορισμού για να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες.
 • Συνδυασμένες ενέργειες επικοινωνίας και δημοσιότητας μεταξύ επιχειρήσεων για κοινή προώθηση των ταξιδιωτικών εμπειριών σε τοπικό επίπεδο.
 • Παρουσία στους χάρτες της Google και η δύναμη των reviews.

Τα δύο τελευταία σεμινάρια δεν προϋποθέτουν προηγούμενη τεχνολογική ή άλλη εμπειρία. Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση άμεσα να αξιοποιήσουν τα εργαλεία και τις τεχνικές που θα παρουσιαστούν και θα δοθεί υποστηρικτικό υλικό με την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Κατάρτισης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο στο τηλέφωνο 22810 82346 (εσωτερικό 5) καθώς και με τα γραφεία των νησιών σε Άνδρο 22820 51490 | Σαντορίνη 22860 25788| Μήλο 22870 23970 | Μύκονο 22890 23937 | Νάξο 22850 22767 | Πάρο 22840 23031 | Τήνο 22830 22404

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions