Αρχική Κυκλάδες Διαγωνισμός στη Σαουδική Αραβία για δώρα γαστρονομίας

Διαγωνισμός στη Σαουδική Αραβία για δώρα γαστρονομίας

6

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Δώρων Γαστρονομίας που θα φιλοξενηθεί στην Aseer της Σαουδικής Αραβίας, αφορά τους παραγωγούς του νοτίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, οι παραγωγοί των νησιών μας μπορούν να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, στη Σαουδική Αραβία, για τον διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις  25 Απριλίου 2024.

Στον διαγωνισμό καλούνται να συμμετέχουν παραγωγοί τοπικών προϊόντων – δώρων γαστρονομίας (υψηλής ποιότητας τροφίμων και προϊόντων χειροτεχνίας που σχετίζονται με τρόφιμα). Τα προϊόντα τους θα αξιολογηθούν από επιτροπή εμπειρογνωμόνων με τη συμμετοχή της Περιφέρειας και των Επιμελητηρίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Τι είναι ο Διεθνής Διαγωνισμός Δώρων Τροφίμων (WFGC)

Το World Food Gift Challenge του IGCAT (Διεθνούς Ινστιτούτου για τη Γαστρονομία, Τουρισμό, Τέχνες και Πολιτισμό) συμβάλλει στην προστασία και την προώθηση των τοπικών τροφίμων και της πολιτιστικής ποικιλομορφίας αναγνωρίζοντας εξαιρετικά προϊόντα από τοπικούς γαστρονομικούς πολιτισμούς και εμπνέοντας την τοπική υπερηφάνεια στις τοπικές παραδόσεις.

Αποστολή της διεθνούς κριτικής επιτροπής θα είναι να εντοπίσει εξαιρετικά, μοναδικά γαστρονομικά δώρα και να τα αξιολογήσει σύμφωνα με κριτήρια, όπως: γεύση, ελκυστικότητα, βιωσιμότητα, σύνδεση με την περιοχή από την οποία προέρχονται, αφήγηση, δημιουργικότητα και καινοτομία.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions