Αρχική food Χοιρινό με κάστανα

Χοιρινό με κάστανα

64
Χοιρινό με κάστανα στη γάστρα

Η μυρωδιά του κάστανου ξυπνάει σε όλους μας αξέχαστες οσμές και γεύσεις της παιδικής μας ηλικίας.

ΥΛΙΚΑ

1.500 γραμμ. χοιρινή σπάλα, σε μερίδες

500 γραμμ. κάστανα βρασμένα

2 κρεμμύδια

4 σκελίδες σκόρδο

250 γραμμ. μανιτάρια

1 σφηνάκι κονιάκ

2 κουταλιές μέλι

1/3 φλιτζανιού λάδι

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας. Το βγάζουμε σε πιατέλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο χοντροκομμένα.

Προς το τέλος ρίχνουμε και τα μανιτάρια και μόλις ροδίσουν ξαναβάζουμε το κρέας, ανακατεύουμε 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά.

Μεταφέρουμε το φαγητό σε γάστρα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1-1/2 ώρα. Ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε τα κάστανα και το μέλι που έχουμε διαλύσει σε 2-3 κουταλιές ζεστό νερό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το κρέας, φροντίζοντας να υπάρχουν υγρά και να το περιχύνουμε κατά διαστήματα με αυτά για να μη στεγνώσει.

bluestarferries