Αρχική food Ταβέρνα στην Αθήνα λειτουργεί συνεχώς επί 126 χρόνια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ταβέρνα στην Αθήνα λειτουργεί συνεχώς επί 126 χρόνια! (ΒΙΝΤΕΟ)

6

Λάτρεις της γαστρονομικής ιστορίας με γκουρμέ διάθεση περιπέτειας υποστηρίζουν στο «The Oldest Restaurant in (Almost) Every Country», ότι το παλαιότερο εστιατόριο στην Ελλάδα είναι «Η Ταβέρνα του Ψαρρά», που άνοιξε το 1898, στην Πλάκα!

Συγκεκριμένα στη συνοικία της Πλάκας, συμβολή των οδών Ερεχθέως και Ερωτοκρίτου, βρίσκεται από το 1898 το ιστορικό εστιατόριο η «Παλιά ταβέρνα του Ψαρά».

Η ταβέρνα του Ψαρρά σερβίρει κλασική ελληνική κουζίνα, εκπληκτικές μακαρονάδες με θαλασσινά, φρέσκο ψάρι και μοναδικά γλυκά, όλα παραδοσιακά, με τους λουκουμάδες να ξεχωρίζουν.

Πολλά από τα εστιατόρια στο «The Oldest Restaurant in (Almost) Every Country», σερβίρουν παραδοσιακές συνταγές που άντεξαν στον χρόνο. Το παλαιότερο στον κόσμο –που εξακολουθεί να σερβίρει έως σήμερα– είναι το «St. Peter Stifts Kulinarium» στην Αυστρία. Άνοιξε την κουζίνα του το 803 και σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να γευθεί εκεί βιενέζικο σνίτσελ και άλλα τοπικά κρέατα και τυριά.

Παρότι στην Ευρώπη βρίσκονται τα 10 παλαιότερα εστιατόρια του κόσμου που λειτουργούν σήμερα, κάθε ήπειρος υπερηφανεύεται για τα δικούς της βωμούς στον Λούκουλο. Το «El M’Rabet» άνοιξε στην Τυνησία το 1630 και είναι το παλαιότερο εστιατόριο στην Αφρική.

Οι επισκέπτες στην Κολομβία μπορούν στο «La Puerta Falsa» να φάνε ταμάλες (Μεξικάνικη πίτα), στο παλαιότερο φαγάδικο της Νότιας Αμερικής (άνοιξε το 1858). Έχοντας ιδρυθεί το 1153, το «Ma Yu Ching’s Bucket Chicken House» στην Κίνα χρησιμοποιεί συνταγές που από γενιά σε γενιά ξεκίνησαν από τον αρχικό ιδιοκτήτη, τον Μα Γιου Τσινγκ, και έφτασαν στις μέρες μας.

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions