Αρχική food Τα καρότα δεν είναι μόνο για τη φασολάδα, αλλά γίνονται και φοβερό...

Τα καρότα δεν είναι μόνο για τη φασολάδα, αλλά γίνονται και φοβερό σνακ!

37

Αν καραμελώσετε καρότα με μέλι και σκόρδο θα τους δώσετε μία γεύση που όχι μόνο θα σας ενθουσιάσει αλλά θα μιλούν οι καλεσμένοι σας για καιρό για τα γλασαρισμένα καρότα που έφαγαν σπίτι σας!

Το γλασάρισμα

Θα κάνετε ένα εύκολο γλάσο μελιού και σκόρδου. Λιώνουμε βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε σκόρδο και μέλι και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μάτι. Ρίχνουμε το μισό από αυτό το μίγμα πάνω στα καρότα πριν τα τοποθετήσουμε στον φούρνο και το υπόλοιπο μόλις τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο για να γυαλίσουν.

Υλικά για 6 άτομα

8 μέτρια καρότα

3 σκελίδες σκόρδο

3 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο

1 1/2 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. γλυκού χονδρό, ανεπεξέργαστο αλάτι

1/4 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 μικρό λεμόνι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στους 220 β. κελσίου. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις άκρες των καρότων. Κόβουμε τα καρότα σταυρωτά σε μακρόστενες λωρίδες μάκρους 5 εκατοστών. Αν έχουν πάχος περισσότερο από 2,5 εκατοστά τα κόβουμε και κατά μήκος στη μέση, διαφορετικά τα αφήνουμε ως έχουν. Τα τοποθετούμε σε ταψί και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε το μισό μίγμα επάνω στα καρότα και ανακατεύουμε, ώσπου να επικαλυφθούν. Καρυκεύουμε με το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά. Τοποθετούμε τα καρότα σε μονή στρώση στο ταψί.

Ψήνουμε για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν και να γίνουν τρυφερά και παράλληλα να αποκτήσουν ένα ωραίο, καστανό χρώμα.

Τέλος, ρίχνουμε πάνω στα καρότα το υπόλοιπο γλάσο και στύβουμε τον χυμό του λεμονιού κι αυτόν επάνω τους και ανακατεύουμε να πάνε τα υλικά παντού. Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο ή μπολ σερβιρίσματος. Γαρνίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

bluestarferries