Αρχική food Πολίτικη καροτοσαλάτα

Πολίτικη καροτοσαλάτα

74

Η πολίτικη καροτοσαλάτα γίνεται εύκολα, είναι γευστική και συνοδεύει εξαιρετικά τα ψητά. Ακόμα μπορούμε να τη βάλουμε και στα σάντουιτς αντί για μαγιονέζα ή σος.

Υλικά

400 γραμ. καρότο τριμμένο

400 γραμ. αγελαδινό γιαούρτι στραγγιστό ή πρόβειο

3 – 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ξύδι ή χυμό λεμονιού

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο ή λιωμένο

Αλάτι, τριμμένο πιπέρι

ελιές καλαμών και ελαιόλαδο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Χρησιμοποιούμε πρόβειο γιαούρτι το βάζουμε σε τουλπάνι. Το αφήνουμε να στραγγίσει για μισή ώρα, ώστε να βγάλει τα υγρά. Πλένουμε, καθαρίζουμε (με τον αποφλοιωτή πατάτας ή ένα κοφτερό μαχαιράκι) και τρίβουμε (στο ψιλό του τρίφτη) τα καρότα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, σκορπίζουμε από πάνω το σκόρδο και ανακατεύουμε να πάει παντού. Έπειτα προσθέτουμε το τριμμένο καρότο λίγο – λίγο, ανακατεύοντάς το να ενσωματωθεί. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνουμε αργά το λάδι, το ξύδι ή το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.

Σκεπάζουμε τη καροτοσαλάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα. Όταν τη σερβίρουμε, την περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

antiflood.gr

bluestarferries