Αρχική Κυκλάδες «Παίζοντας Σκάκι με τα Κυκλαδικά Ειδώλια»

«Παίζοντας Σκάκι με τα Κυκλαδικά Ειδώλια»

5

Ένα σκάκι με πιόνια κυκλαδικά ειδώλια είναι η νέα μουσειοσκευή με τίτλο «Παίζοντας σκάκι με τα κυκλαδικά ειδώλια», του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Η νέα μουσειοσκευή απευθύνεται στους μαθητές της Α’βάθμιας καιτης Β’θμιας Εκπαίδευσης και προσφέρεται δωρεάν ως δανειστικό υλικό στα σχολεία. Παράλληλα, οι μικροί μας φίλοι 9-12 ετών, μπορούν να παίξουν μια πρώτη παρτίδα σκακιού στον χώρο του Μουσείου, στο ομώνυμο εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 11:00-13:00 και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, 11:30-13:30.

Το «Σκάκι» περιέχει σκακιέρες, κλασικά πιόνια σκακιού και πιόνια του Κυκλαδικού Πολιτισμού, οδηγίες για τον εκπαιδευτικό, πληροφορίες για την ιστορία του σκακιού, πληροφορίες για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, ιδέες και προτάσεις για δραστηριότητες και έναν παγκόσμιο χάρτη.  Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στην τάξη σε συνδυασμό με την σχολική ύλη για να διδάξουν την ιστορία του σκακιού, για να μάθουν τα παιδιά  σκάκι αλλά και για να υλοποιήσουν ποικίλες άλλες δράσειςπου αφορούν στο σκάκι και στον Κυκλαδικό Πολιτισμό.

Εκτός από το παιχνίδι και τους κανόνες του, τα παιδιά θα διδαχθούν συνοπτικά την ιστορία του σκακιού και θα συνειδητοποιήσουν το ιστορικό και γεωγραφικό πλαίσιο στο οποίο δημιουργήθηκε.

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions