Αρχική Lifestyle Ν.Ο. Πάρου: Ο πρεσβευτής του νησιού

Ν.Ο. Πάρου: Ο πρεσβευτής του νησιού

5

Στον Ναυτικό Όμιλο Πάρου, από το 1992 που ιδρύθηκε έως σήμερα (πρώτος πρόεδρος ο Δημήτρης Βρακάς), έχουν περάσει από τις τάξεις του πάνω από 2.000 παιδιά, που έχουν κοινή αγάπη για το υγρό στοιχείο

Ο Ν.Ο.Π. μπορεί να έχει ως παιδαγωγικό στόχο τη σχέση με το υγρό στοιχείο (που ιστιοπλοΐα και κολύμβηση γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη στην Πάρο), αλλά επίσης, είναι ένα από τα πιο ενεργά μέλη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, και χαρίζει διακρίσεις στη χώρα μας.

Ο παριανός ναυταθλητικός Όμιλος έχει διακρίσεις σε περιφερειακές, πανελλήνιες, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την περσινή περίοδο τέσσερα δικά του παιδιά εισήχθησαν σε Ανώτατες Σχολές της χώρας μας άνευ εξετάσεων λόγω των διακρίσεων που είχαν με τα εθνικά μας χρώματα και άλλοι 10 αθλητές του μοριοδοτήθηκαν στις εξετάσεις για τα Α.Ε.Ι. για τον ίδιο λόγο.

Σήμερα στον Ν.Ο.Π. λειτουργεί τμήμα ιστιοπλοΐας (optimist, laser, αρχάριοι από 5 ετών) με 85 παιδιά. Προπονητές στο ιστιοπλοϊκό τμήμα είναι ο Παναγιώτης Ταγαρόπουλος και η Σταυρούλα Θεοχάρη.

Επίσης, ξεκίνησε να λειτουργεί τμήμα παράκτιας κωπηλασίας και το όνομα του προπονητή θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Στο τμήμα είναι ήδη γραμμένοι 20 αθλητές. Σημειώνουμε ότι η παράκτια κωπηλασία εντάχθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες, με κατηγορίες μονό ανδρών, μονό γυναικών και μικτό διπλό. Έτσι, θα διεξάγονται δυο κωπηλατικά αγωνίσματα αφού υπάρχει ήδη και η κλασική αγωνιστική κωπηλασία, που τόσα και τόσα Ολυμπιακά μετάλλια έχει χαρίσει στην Ελλάδα.

Στο τμήμα κολύμβησης μετέχουν περίπου 230 παιδιά και έχουν προπονητή τον Θόδωρο Καζακίδη. «Αγκάθι» κι εδώ, όπως και στους άλλους Ομίλους της Πάρου που έχουν τμήματα κολύμβησης η μη ύπαρξη κολυμβητηρίου στο νησί μας.

Επίσης, ο Ν.Ο.Π. λειτουργεί σχολές ιστιοπλοΐας για σκίπερ (κυβερνήτης σκαφών αναψυχής) και ο Όμιλος είναι πιστοποιημένος από την ελληνική πολιτεία για την απονομή διπλωμάτων. 

Σημειώνουμε ακόμα, ότι ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια στις εγκαταστάσεις του στα Λιβάδια Παροικιάς, σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό του, ενώ στο άμεσο μέλλον θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά και με άλλον εξοπλισμό (νέο σκάφος 26 μέτρων και αυτοκίνητο).

Τέλος, ο ΝΟΠ διοργανώνει κι άλλες εκδηλώσεις (beach volley, ξυλορακέτα κλπ) και οι αθλητές του έχουν πολιτιστικές δραστηριότητες (επισκέψεις σε μουσεία – καρνάγια, παρακολούθηση ειδικών προβολών) και οικολογικές δραστηριότητες  (σχετικά μαθήματα – ανακύκλωση), καθιστώντας την Πάρο ένα σπουδαίο ιστιοπλοϊκό κέντρο στη Μεσόγειο θάλασσα.

Κι όταν έχεις Ψυχή και Καρδιά, αλλά κι Αγαπάς αυτό που κάνεις, ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions