Αρχική Κυκλάδες Ν.Ο. Αντιπάρου: Κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος!

Ν.Ο. Αντιπάρου: Κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος!

12

Στο μακρινό πλέον… 1988, ιδρύθηκε στην Αντίπαρο ο ΜΕΑΣ «Ωλίαρος», ως ποδοσφαιρικό σωματείο. Ο σύλλογος τότε, παρά τις αντιξοότητες των μετακινήσεων, έδινε αγώνες με ομάδες άλλων νησιών.

Τα επόμενα χρόνια ο ΜΕΑΣ «Ωλίαρος», έπεσε σε αδράνεια. Το 2004 κάτοικοι της Αντιπάρου ενεργοποίησαν και πάλι τον σύλλογο με τμήμα ιστιοπλοΐας. Η συνέχεια ήταν σχεδόν αναμενόμενη, αφού δίχως υπερβολή ο Ναυτικός Όμιλος Αντιπάρου, είναι σήμερα ο συνδετικός κρίκος των νεαρών παιδιών στο νησί και ουσιαστικά αποτελεί τη μεγαλύτερη δραστηριότητα της νεολαίας.

Σε μόνιμη βάση στο νησί των 1000 περίπου ψυχών, 28 παιδιά ασχολούνται με τις κατηγορίες Optimist και Ilca (Laser), ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες προστίθενται κι άλλα 20 παιδιά. Ομοίως, το καλοκαίρι, ο Ν.Ο. Αντιπάρου λειτουργεί τμήμα κολύμβησης αρχαρίων με περίπου 60 παιδιά!

Το ποδόσφαιρο;

Και το αρχικό τμήμα ποδοσφαίρου του ΜΕΑΣ «Ωλίαρος», τι έγινε θα ρωτήσει ο αναγνώστης. Εδώ συντελείται ένα άλλο θαύμα στο μικρό πληθυσμιακά νησί, αφού 90 άτομα τρέχουν πίσω από τη στρογγυλή θεά. Λειτουργούν τμήματα ποδοσφαίρου για μικρά παιδιά, τμήμα ενηλίκων, αλλά και τμήμα γυναικών!

Από την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν το συμβούλιο του δραστήριου συλλόγου θα μετέχει στο πρωτάθλημα Κ-14 της ΕΠΣ Κυκλάδων, αφού το γήπεδο – έδρα του μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες μόνο γι’ αυτή την κατηγορία.

Αγώνες – προπονητές

Οι διακρίσεις του Ναυτικού Ομίλου είναι αρκετές, αλλά τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας και των οικονομικών προβλημάτων κράτησε αποστάσεις από τη συμμετοχή του σε διοργανώσεις. Φέτος όμως ο Ναυτικός Όμιλος θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Αιγαίου και Κρήτης που θα γίνει στη Χίο, από 28 Απριλίου έως 3 Μαΐου.

Προπονητές στην ομάδα είναι: Ο Μάρκελλος Βλασσόπουλος στην ιστιοπλοΐα, ο Αναστάσης Βούσουλας στην κολύμβηση και ο Νίκος Ζουμής στο ποδόσφαιρο.

Οι εγκαταστάσεις του Ομίλου είναι στη 2η Ψαραλυκή ενώ οι προπονήσεις για τους αρχάριους κολυμβητές γίνονται στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου υπάρχει και η πλωτή εξέδρα με 4-5 διαδρομές.

Οι οικονομικές ανάσες

Όλο αυτό το εγχείρημα, που είναι ουσιαστικά η μεγάλη κοινωνική εκδήλωση της Αντιπάρου, για να λειτουργήσει χρειάζεται και… χρήματα.

Ο σύλλογος έχει βοήθεια – χορηγία από τον δήμο Αντιπάρου. Επίσης, κοντά του είναι σαν χορηγοί και οι επιχειρήσεις της Αντιπάρου, ιδιαίτερα όταν γίνονται εκεί διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις στο νησί. Ακόμα, κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, χορηγοί του Ν.Ο. Αντιπάρου είναι και παραθεριστές του νησιού το καλοκαίρι.

Τέλος, οι άνθρωποι του συλλόγου μετέχουν σε εορταστικά παζάρια και διοργανώνουν διάφορες χοροεσπερίδες για την οικονομική ενίσχυσή του.

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions