Αρχική Things to do Δημ. Μπαρμπαρής:  Δεν ήξερε να τρέχει και έσπασε τα κοντέρ στα 200...

Δημ. Μπαρμπαρής:  Δεν ήξερε να τρέχει και έσπασε τα κοντέρ στα 200 μ. (ΒΙΝΤΕΟ)

10

Ο αθλητής του ΑΟ Πάρου και μαθητής της Α’ Λυκείου του ΕΠΑ.Λ. Πάρου, Δημήτρης Μπαρμπαρής, αγωνίστηκε στη Β’ Φάση των Σχολικών Αγώνων στον Αγ. Κοσμά, και πέτυχε ένα μεγάλο ρεκόρ στα 200 μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο Μπαρμπαρής τερμάτισε πρώτος στα 200 μ., σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ με χρόνο 23.48 στον 2ο όμιλο (Πειραιάς, Κυκλάδες, Βοιωτία, Δωδεκάνησα, Σάμος, Χίος, Λέσβος). Έτσι, ο αθλητής πήρε απευθείας την πρόκριση για το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου, που θα διεξαχθεί στις Σέρρες, όπου αγωνίζονται οι 12 κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το νησί μας είναι ενεργό στον κλασικό αθλητισμό και τα παριανόπουλα μας έχουν εκπλήξει με τις επιδώσεις τους. Ο Δημήτρης είναι 16 ετών και ασχολείται με τον στίβο τα τελευταία 8 χρόνια.

Στην αρχή είχε ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο όμως οι προπονητές του πρότειναν να δοκιμάσει και τον στίβο γιατί «δεν ήξερε να τρέχει!». Έτσι, ξεκίνησε το ταξίδι αυτό και όπως μας λέει η προπονήτρια του Μαρία Τσουκνίδα: «Από τότε μόνο τρέχει και δεν έχει χάσει σε κανέναν αγώνα στις Κυκλάδες». Εδώ να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης αγωνίστηκε με παιδιά Β’ και Γ’ Λυκείου, δηλαδή, μεγαλύτερα από εκείνον, κάτι που κάνει τη διάκρισή του ακόμα πιο σημαντική και σπουδαία εφόσον οι μεγαλύτεροι ηλικιακά αθλητές έχουν άλλη σωματική διάπλαση από εκείνον.

Πλέον, με την κ. Μ. Τσουκνίδα, έβαλαν τον πήχη πιο ψηλά και με μεγαλύτερο ρίσκο. Πάντα όμως με την καθοδήγηση της προπονήτριας του -σταθερά μαζί- στοχεύουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με βασική προϋπόθεση την ασφάλεια του αθλητή.

Όπως μας είπε η Μαρία Τσουκνίδα: «Στόχος δεν είναι να κάνει ρεκόρ και να σταματήσει. Στόχος είναι να έχει μια υγιή ενήλικη ζωή κι όταν αποφασίσει να σταματήσει τον αθλητισμό, οπότε κι αν το επιλέξει αυτό».

Το ParosToday.gr εύχεται καλή επιτυχία στον Δημήτρη και αναμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα των αγώνων!

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions