Αρχική Food Μακαρονάδα με ελαιόλαδο και σκόρδο | Το απόλυτο νηστίσιμο και νόστιμο πιάτο

Μακαρονάδα με ελαιόλαδο και σκόρδο | Το απόλυτο νηστίσιμο και νόστιμο πιάτο

195

Από τις πιο βασικές Ιταλικές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το aglio e oglio, που παντρεύει το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μια πεντανόστιμη μακαρονάδα που γίνεται μέσα σε μερικά λεπτά της ώρας..

Υλικά για τέσσερις μερίδες

500 γρ. λαζάνια

5 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες

2 κ.γ. μπούκοβο

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

χυμό από 1 λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Παρασκευή φαγητού

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα λαζάνια. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν, και τα αφήνουμε προς στιγμή στο σουρωτήρι.

Ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο στην ίδια κατσαρόλα. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο, προσθέτοντας αλάτι πιπέρι, μέχρι να μαλακώσει για περίπου 4-6 λεπτά. Ανακατεύουμε διαρκώς, προσέχοντας μην καεί.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπούκοβο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, το ξύσμα, τον μαϊντανό και άλλες 3 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.

bluestarferries