Αρχική Lifestyle Βράβευση για τα εστιατόρια «Mario» και «Rada» στην Πάρο

Βράβευση για τα εστιατόρια «Mario» και «Rada» στην Πάρο

224

Ογδόντα οκτώ εστιατόρια που τιμούν την εθνική μας γεύση είτε στην παραδοσιακή είτε στη σύγχρονη εκδοχή ανέδειξαν φέτος «Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025».

Τα βραβεία απονεμήθηκαν την Τετάρτη 2 Απριλίου στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace», της Θεσσαλονίκης, σε μία λαμπρή τελετή.

Οι ιδιοκτήτες και οι σεφ τους παρέλαβαν τα βραβεία τους έχοντας ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη από κάθε μεριά της Ελλάδας.

Το εμβληματικό «Varoulko Seaside» στον Πειραιά διατήρησε για μια ακόμα χρονιά τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου ελληνικής κουζίνας της χώρας με βαθμολογία 16/20.

Οι Κυκλάδες με 22 και η Βόρεια Ελλάδα με 20 βραβευμένα εστιατόρια, για τη

Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη Μακεδονία και τη Θράκη, έκοψαν πρώτες το νήμα, συγκεντρώνοντας σχεδόν τις μισές διακρίσεις της βραδιάς.

Από τις Κυκλάδες βραβεύτηκαν με τις παρακάτω βαθμολογίες τα καταστήματα:

Αντώνης Ψάλτης («Ήταν ένα μικρό καράβι», 14,5/20, Τήνος),

Γιάννης Μαρκουλής («Μάριο», 14,5/20, Πάρος),

Κώστας Μπουγιούρης («Ηλιοβασίλεμα», 14,5/20, Σύρος),

Φλώρα Παρασκευοπούλου («Nos», Ξεν. «Nos Hotel & Villas», 14,5/20, Σίφνος),

Φίλιππος Παναγόπουλος («Rada», Ξεν. «Cove Paros», 14,5/20, Πάρος),

Ελισσάβετ Τάτση («Το Θαλασσάκι», 14,5/20, Τήνος),

 Γιάννης Δεναξάς («Grandma’s», Ξεν. «Liostasi Hotel & Suites», 14,5/20, Ίος),

Ντένις Χάλαϊ («Iθaka», 14,5/20, Ίος),

Σπύρος Τζίλης («Ches», Ξεν. «Calilo», 15/20, Ίος).

Επίσης βραβεύτηκαν τα εστιατόρια «Cantina» (14,5/20, Σίφνος) και «Μαραθιά» (14,5/20, Τήνος). Τη βράβευση έκανε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης.

bluestarferries