Το μπιφτέκι πολλοί πιστεύουν ότι είναι απλό στην παρασκευή του αλλά είναι σίγουρο ότι πολύ εύκολα μπορεί να γίνει σαν «πέτρα» και να βγει από το ταψί μας μία σκέτη αποτυχία!
Η συνταγή για σπέσιαλ» μπιφτέκι κι αφράτο, και κυρίως ζουμερό, έχει ως εξής:
Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, άπαχο
Μισό κιλό ψωμί, μπαγιάτικο
ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1/4 του φλιτζανιού του καφέ ξύδι
λίγο νερό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο, φρέσκο ή αποξηραμένο
Εκτέλεση
Φουσκώνουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε νερό
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά (Το μυστικό εδώ είναι ότι όταν βάζουμε το μουλιασμένο ψωμί να μην το στύβουμε πλήρως και επιπλέον, αν χρειάζεται να προσθέτουμε στο μείγμα λίγο νερό ακόμη).
Αφού ομογενοποιήσουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά.
Τέλος, μπορούμε να προσθέσουμε μυρωδικά της αρεσκείας μας, ή λίγη μουστάρδα ή ακόμη και λιωμένο κρεμμύδι.














































