Αρχική Food Χταπόδι βραστό με λαδόξιδο | Αν μιλάμε για μεζέ!

Χταπόδι βραστό με λαδόξιδο | Αν μιλάμε για μεζέ!

111

Το χταπόδι είναι ένας πανεύκολος και νόστιμος μεζές και είναι μία συνταγή με γεύση γεμάτη Ελλάδα! Εύκολο και γρήγορο, το πιο νόστιμο μεζεδάκι.

Υλικά

χταπόδι: 1 κιλό (αν βρείτε φρέσκο ό,τι το καλύτερο)

ξίδι: 4 κουταλιές της σούπας

λίγη ρίγανη

σκόρδο: 2 σκελίδες λιωμένες

αλάτι: λίγο

πιπέρι

άνηθος: 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος

φύλλο δάφνης

άνηθος

Εκτέλεση

Πλένετε το χταπόδι, κόβετε την κουκούλα του, αφαιρείτε το δόντι και το βάζετε σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτετε νερό τόσο ώστε να το σκεπάζει 2-3 δάχτυλα.

Ρίχνετε τη δάφνη και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει, μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζετε το χταπόδι, κόβετε τα πλοκάμια σε κομμάτια και τα τοποθετείτε σε πιάτο.

Ετοιμάζετε το λαδόξιδο ως εξής: αναμειγνύεται το λάδι, το ξίδι, τη ρίγανη, το λιωμένο σκόρδο και αλατοπίπερο σε ένα μπολ.

Περιχύνετε με αυτό το χταπόδι ενώ είναι ακόμη ζεστό.

Πασπαλίζετε με άνηθο και σερβίρετε αμέσως.

bluestarferries