Σύμφωνα με την ελληνική παράδοση όταν γίνεται πρόταση γάμου δίνεται μία υπόσχεση αγάπης με ένα μονόπετρο. Το μονόπετρο θεωρείται αυτόματα δαχτυλίδι αρραβώνων και φοριέται στον παράμεσο του αριστερού χεριού. Την ημέρα του γάμου τα ζευγάρια φορούν τις βέρες στον παράμεσο του δεξιού χεριού, όπου μεταφέρεται και το μονόπετρο.
Επειδή όμως για να γίνει η αλλαγή από το αριστερό στο δεξί χέρι το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί αλλαγή στο μέγεθος του μονόπετρου πολλές νύφες το αφήνουν όπως είναι. Έτσι λοιπόν η βέρα μπαίνει στο δεξί χέρι και το μονόπετρο παραμένει στο αριστερό.
Αν πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά δαχτυλίδια προτιμήστε να τα φοράτε ξεχωριστά. Αν ταιριάζουν και κάνουν τον τέλειο συνδυασμό φορέστε τα μαζί. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να διαλέγετε τις βέρες σας σύμφωνα με το στυλ του μονόπετρου.
Οι τρόποι
Βέρα από πάνω: Είναι ο κλασικός τρόπος όπου μπορείτε να φορέσετε τα δαχτυλίδια με τη σειρά που τα λάβατε, δηλαδή με το μονόπετρο από κάτω.
Βέρα από κάτω: Είναι ένας αρκετά συνηθισμένος τρόπος κυρίως γιατί είναι λειτουργικός. Βολεύει αν δεν βγάζετε ποτέ τη βέρα από το δάχτυλο σας αλλά κάνετε εναλλαγές με το μονόπετρο. Επίσης, αυτός ο συνδυασμός κάνει τα δαχτυλίδια να φαίνονται πιο όμορφα στο μάτι.
Βέρα και μονόπετρο σε ξεχωριστά χέρια: Όπως είπαμε και πιο πάνω είναι ένας πολύ βολικός τρόπος να φορέσετε τα δαχτυλίδια σας. Έτσι κρατάτε τη βέρα στο δεξί και το μονόπετρο στο αριστερό και όποτε θέλετε τα φοράτε μαζί.
Εναλλαγή: Κάποιες φορές μπορεί να νιώσετε ότι θέλετε να φορέσετε μόνο ένα από τα δύο δαχτυλίδια ή και να το συνδυάσετε με κάποιο άλλο. Μην αφήνετε τα άλλα δαχτυλίδια σας παραπονεμένα και ανανεώστε την εμφάνιση σας όποτε νιώθετε ότι χρειαζόσαστε μία αλλαγή. Αν πάλι το μονόπετρο είναι πάρα πολύ ακριβό ίσως να θέλετε να το φοράτε μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Βέρα σε όποιο δάχτυλο σας βολεύει: Μην ξεχνάτε ότι η βέρα και το μονόπετρο είναι δύο δαχτυλίδια τα οποία θα φοράτε για μία ζωή. Οπότε αυτό που έχει σημασία είναι να νιώθετε εσείς άνετα φορώντας τα, γι’ αυτό μη διστάσετε να κάνετε αλλαγές.