Αρχική Things to do Τούρτα με φράουλες εποχής

Τούρτα με φράουλες εποχής

Πάσχα είναι, Ανάσταση έρχεται και τα επιδόρπια κυριαρχούν αυτή την εποχή, ενώ μετά το αρνάκι μία τούρτα με φράουλες εποχής θα την εκτιμήσουν όλοι!

Υλικά

Τρεις βάσεις παντεσπάνι βανίλια

250 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα

250 γραμμ. τυρί Φιλαδέλφεια

250 γραμμ. φυτική κρέμα, κονσέρβα

400 γραμμ. φράουλες

Σιρόπι

100 γραμμ. φράουλες

1/2 φλιτζάνι νερό

2 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε αρχικά το σιρόπι. Βάζουμε τις φράουλες με το νερό στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε την άχνη και τα βράζουμε 2-3 λεπτά. Το αφήνουμε τα κρυώσει.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε φέτες τις φράουλες. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη φυτική κρέμα, που την έχουμε παγώσει στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα, σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, συνεχίζουμε το χτύπημα και τέλος ρίχνουμε το τυρί. Χτυπάμε 2-3 λεπτά ακόμη και σταματάμε το μίξερ. Βάζουμε σε πιατέλα την πρώτη βάση παντεσπάνι, τη ραντίζουμε με σιρόπι, απλώνουμε το 1/3 περίπου της κρέμας και σκορπίζουμε φράουλες.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, φροντίζοντας στο τέλος να καλύψουμε γύρω-γύρω την τούρτα με κρέμα. Στολίζουμε με φράουλες και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν τη σερβίρουμε.

bluestarferries

goldenstarferries